keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Myötä- ja vastoinkäymisiä

Aikaa on taas kulunut ikuisuuksia edellisestä kirjoituksesta. Arki on jatkanut urillaan matkaa eteenpäin ja Karma on jo paria viikkoa vajaa 1-vuotias! Käsittämätöntä, miten aika menee niin nopeasti, vastahan minun EDELLINEN koira täytti vuoden.

Edellisessä kirjoituksessa jännitin Karman juoksujen alkamista ja sieltähän ne tulla tupsahti n. 8,5kk iässä. Housuja emme Karmalle laittaneet, vaan koira siivoili itse jälkensä ja me sitten mieheni kanssa ne pisarat, jotka koiralta jäi huomaamatta. Kokonaisuudessaan juoksut menivät melko kivuttomasti, ainoa ikävä lieveilmiö oli, että Karma alkoi karkailemaan omasta pihasta. Oletimme tämän luonnollisesti johtuvan miehen kaipuusta ja pidimme koiraa hihnassa, mutta karkaaminen senkun jatkui (ja jatkuu vieläkin) juoksujen jo mentyä menojaan. Ei Karma kauas suinkaan mene, naapureiden pihalle ainoastaan, mutta se ei enää kuule eikä näe minua tai miestäni ollenkaan livahtaessa pihalta pois! Toisin sanoen, se ei anna kiinni. RAIVOSTUTTAVAA! Minulla on suuri aidattu piha, jossa koiran olisi ihana juosta ja telmiä, mutta joka kerta, kun laskemme Karman vapaaksi, se jossakin vaiheessa vain ottaa ja lähtee autopaikan aitaamattomasta kohdasta livohkaan. Tästä syystä Karma on ulkoillut juoksuista saakka omalla pihallaankin kytkettynä. Keväällä heti, kun maa sulaa rakennamme koko pihan ympäröivän aidan, jotta koira pääsee nauttimaan vapaana juoksemisesta jälleen monta kertaa päivässä.

Juoksujen oltua ja mentyä Karma muuttui apaattiseksi ja masentuneeksi. Luulin kaverin olevan kipeä, mutta mikään alakuloa lukuunottamatta ei viitannut mihinkään sairauteen. Pian huomasimmekin Karman kantelevan lelujaan hellin ottein ja lopettaneen niillä leikkimisen; lapsella oli siis valeraskaus. Lelujen eliminointi pahenti masennusta entisestään ja muutaman päivän Karma huokaili äänekkäästi ja itki kadonneiden pentujensa perään. Pari viikkoa kestänyt apaattisuus alkaa olla nyt voitettu, mutta tilalle on tullut jotain kauhistuttavaa; tuhoaminen. Tähän mennessä Karma ei ole tuhonnut juuri mitään merkittävää; sanomalehtiä on silputtu, muutamat sukat on saanut kyytiä ja sen sellaista. Mutta nyt viikon sisään listaan on tullut lisäksi imurin ja joulukynttelikön johdot, ovenkarmi, nahkasohvan nurkka ja pussilakana. Siivoamme asunnon aina lähtiessämme "koirakuntoon" ja nämä kaikki repimisen kohteet ovat yllättäneet meidät täysin. Kaiken lisäksi Karma ei todellakaan vietä pitkiä aikoja yksin, yleisimmillään 3-6 tuntia ja sille on aina tarjolla luita ja nyt myös aktivointipallo, mutta jostakin syystä se on alkanut pikkuhiljaa silppuamaan asunnon irtaimistoa luvallisten pureskeltavien sijasta. Välillä, kun oikein raivostuttaa, tekisi mieli hankkia häkki ja kuonokoppa, ja teljetä koira, tai edes sen pää, jotenkin ettei se pääse käsiksi mihinkään, mutta sydämeni ei anna lupaa moiselle. Katsotaan mitä tuleman pitää, siihen asti jatkamme tavaroiden kyllästämistä Tabascolla..

Karmassa on edelleen (ja aina tulee olemaan) paljon hyvääkin! Viimeeksi eilen nauroin maha kippurassa lenkillä, kuinka Karman mielestä kaikki maailman koirat ja ihmiset (ja näemmä myös hevoset) ovat hänen parhaita ystäviään. Puolen tunnin lenkki virahti tuntiin, koska koiran oli ihan pakko päästä tervehtimään ensin naapurin collie-pojat, sen jälkeen vastaan tullut irlanninsetteri, tämän jälkeen ihastuttava samojedipentu täytyi haastaa leikkiin pyörätiellä, tallinpihalla oli ihmisiä ja hevonen, jonka nenää piti käydä nuolaisemassa ja vielä paluumatkalla naapurin vanha pariskunta oli tekemässä lumitöitä, niin heitäkin piti ehdottomasti päästä moikkaamaan. Karma vain yksinkertaisesti rakastaa kaikkia!

Liitteenä video, jossa Karma leikkii Dana-kaverin kanssa (rotweiler-pitbull -mix)

3 kommenttia:

 1. Moi!

  Nimeni on Juha vaikka "nimettömänä" kirjoittelen :) Karma kiinnostaa minua syystä että olemme menossa kahden viikon päästä hakemaan Huldan ja Remun uusimmasta pentueesta itsellemme urospentua. Varausmaksut maksettu ym. järjestelyt tehty, joten paluuta ei enää ole. Olisi mielenkiintoista kuulla onko Karman kanssa ollut jotain mitä olisit tehny tuolloin pentuaikana toisin, jotta osaisin itse varautua. Ja kaikki muukin informaatio koiraa koskien kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Juha!
   Jos haluat, niin voimme sähköpostitella koirakuulumisia! Kerron erittäin mielelläni Karmasta, olen ollut hieman laiska tämän blogikirjoittelun suhteen, niin voisimme jakaa sähköpostilla ajatuksia koirista puolin ja toisin :) Osoitteeni on rasanen.maria@hotmail.com

   T:Maria

   Poista
 2. Hei Juha!
  Jos haluat, niin voimme sähköpostitella koirakuulumisia! Kerron erittäin mielelläni Karmasta, olen ollut hieman laiska tämän blogikirjoittelun suhteen, niin voisimme jakaa sähköpostilla ajatuksia koirista puolin ja toisin :) Osoitteeni on rasanen.maria@hotmail.com

  T:Maria

  VastaaPoista

Mitä siulla on mielessä?