torstai 7. heinäkuuta 2011

Kesäkesäkesä!

Helteet ovat palanneet Etelä-Karjalaan ja ilmalämpöpumppu pitää taloni suloisen viileänä. Karman lempipaikat pötkötellä ovatkin kuumina päivinä joko sisäeteisen lattialla, mihin pumppu puhaltaa suoraan tai vessassa. Selvästi lämmin ilma imee mehut koirasta eikä se juurikaan jaksa pihalla leikkiä tai juoksennella muutenkaan, mutta sisällä sitten senkin edestä minun riemukseni.. Viileämpinä iltoina olemme käyneet tutkimassa Niskalammen ja Mustalammen villisti risteileviä polkuja, jossa Karma saa juoksennella vapaana. Ja voi kuinka ihana Karman kanssa onkaan käyskennellä metsissä! Koirani kävelee jatkuvasti joko takanani tai pari metriä edessäni polulla ja vilkuilee tuon tuosta olkansa yli minua kuin varmistaen, että olen varmasti mukana ja tulossa samaan suuntaan. Hihnassakin Karma kulkee hienosti vetämättä eikä kiinnitä muihin koiriin juurikaan huomiota. Paria ärhentelevää vastaantulevaa koiraa se on pysähtynyt sekunniksi katsomaan ja tämän jälkeen vilkaissut minua kuin sanoakseen "Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää, vai mitä mamma?".

Kesässä ehkä ihaninta Karma mielestä on perhoset. Etenkin hämärällä yöperhojen liidellessä pihallani Karma säntäilee villinä niiden perässä ja välillä hyppii tasajalkaa kuin gaselli savannilla saadakseen kiinni nuo valkeat liidokit. Harmikseni illan hämärtyessä pihalla ei saa riittävän tarkkaa videokuvaa, joten en voi jakaa kanssanne tätä hillittömän hilpeää tanssia, jota Karma hyönteisten kanssa harjoittaa.

Toinen suosikkipuuha pihalla on leikkiä naapureiden kissanpennun, Leilan kanssa. Leila on melko tarkalleen saman ikäinen kuin Karma ja näillä kahdella on omituinen ystävyys. Leila tulee aina maukumaan Karmaa luokseen ja selvästi hakeutuu koirani tykö, jonka seurauksena Karma lähtee juoksemaan Leilan perään. Leila juoksee aina jonnekkin "turvaan", kuten aidan taakse, auton päälle tai etupihani tammen alaoksalle istumaan, ja Karma jää viereen vinkumaan ystävänsä seuraa. Ikinä Karma ei ole ärähtänyt kissalle tai muutenkaan osoittanut minkäänlaista pahansuopaisuutta katteja kohtaan. Toisinaan tämä kaksikko tassuttaa peränjälkeen kuin majakka ja perävaunu ympäri tiluksia (varmasti koiruudet mielessään) tai istuvat yhdessä naapureiden hiekkalaatikossa, jossa Karma suorittaa leikkien fyysisen osuuden (eli kaivelee kuoppia..) ja Leila toimii työnjohtajana. Team Täystuho, varsinaiset Äly ja Väläys :)

Karma ja Leila-kisu

7.7. Karma on tasan 21 viikkoa nuori ja painoa on nyt 23,3 kiloa. Pentumaisesta, ihanasta nahkamasusta ei ole enää kuin muisto jäljellä, kun musta turkki on alkanut vallata senkin osan koirasta. Pysyvät kulmahampaatkin kurkistivat tänään ensimmäisen kerran ikenien läpi ulkomaailmaan. Minun silmissä se on vieläkin ihan pieni pentu <3

Karma ja sekarotuinen Dante-koiruus Juhannuksena Ruokolahdella
Karma ihmettelemässä lokkien menoa Juhannuksena Taipalsaarella Suur-Saimaan rannalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä siulla on mielessä?