lauantai 14. toukokuuta 2011

Kuka mie ees oon?

Koiranpentu oli siis kotona ja sille oli annettu nimeksi Karma. Mutta mikä tämä lapsi oli koiriaan?

Karma juuri kotiin saapuneena

Karma on sekarotuinen neitokainen. Karman emä Hulda on 50% howavart, 25% snautseri ja 25% kultainen noutaja. Karma isä Remu on puhdasrotuinen ja erittäin komea rottweiler, jolta koiramme on perinyt ulkonäkönsä. Rotucocktail oli luonnollisesti tiedossamme etsiessämme pentua, ja tämä sekoitus tuntui hyvältä valinnalta, sillä toiveenamme oli, että tuleva hännänheiluttaja vartioisi pihaa ja tarpeen tullen myös puolustaisi omia ihmisiään. Kolikon kääntöpuolena tietysti oli koiran mahdollinen kovapäisyys koulutettaessa, mutta henkilökohtaisesti olen luottavainen omien koirankäsittelytaitojen suhteen ja olen täysin varma, että Karmasta tulee maailman paras koira heti Gamman jälkeen.

Remu-iskä
Edellisen koirani nimi oli tosiaankin Gamma ja minusta se oli maailman paras nimi koiralle. Olikin suuri haaste alkaa pohdiskelemaan uudelle karvakorvalle nimeä, joka sopisi juuri tälle tietylle koiralle, olisi riittävän "katu-uskottava" ja tietysti olisi koiralle itselleen helposti omaksuttava. Ensimmäinen varteenotettava nimiehdotus, josta sekä minä että mieheni pidimme, oli Harmi. Kuitenkaan nimi ei tuntunut "oikealta", mutta se jäi päiviksi elämään koiramme nimenä parempien vaihtoehtojen puuttuessa. Eräänä päivänä ollessani yksin kotona, jostakin tyhjästä mieleeni tuli sana 'karma'. Lähetin miehelleni välittömästi tekstiviestin, että miltä tämä kuulostaisi ja mieheni kuittasi sanalle hyväksynnän. Karma. Hyvä Karma. Paha Karma. Sehän on meidän koira!

Ihan pieni vielä

Karman tullessa kotiin ja elämäämme huomasimme hyvin pian, ettei koiramme nimi voisi olla mikään muu kuin Karma. Muutaman päivän jälkeen tosin mietimme vitsinä, että myöskin "Herja" olisi ollut osuva nimi Karman pimeän puolen ottaessa vallan ja sen roikkuessa innoissaan muun muassa minun lahkeissani tai tietokoneen virtajohdossa..

Kuten mainittua, Karma kotiutui nopeasti eikä kaipaillut emon tai sisarustensa perään. Karma oli saapuessaan n. 5 kiloinen pullukka, pehmeäkarvainen mötkäle. Neitokaisen persoona hiipi näkyviin nopeasti meille saapumisen jälkeen; Karma on tiukka tyttö! Karma ei pelännyt tai säikkynyt oikeastaan mitään. Pihalla se tepasteli tomerana itsekseen nuuskimassa ja syömässä kaikkea mahdollista. Vierailemaan tulleet, Karmalle tuntemattomat, ihmiset se tervehti kaikki hännän heilutuksilla ja kiipeämällä mahdollisuuksien mukaan syliin. Myöskään vierailemaan tulleet koirat eivät Karmaa huolettanut vaan se juoksi kaikkia ovelle vastaan ja haastoi välittömästi leikkiin. Television, tietokoneen, pianon, kitaran, mikroaaltouunin tai kännykän äänet eivät hetkauttaneet pentua millään tavalla. Itsetunto oli siis kohdillaan jo pienestä pitäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä siulla on mielessä?